В центре внимания

У SpaceX повідомили, коли відновляться пуски ракет після вибуху

У SpaceX повідомили, коли відновляться пуски ракет після вибуху

Американська компанія SpaceX, яка втратила внаслідок вибуху 1 вересня ракету-носій Falcon 9 із супутником, планує відновити польоти в листопаді.

Про це заявила головний операційний директор компанії Гвін Шотвелл.

За її словами, протягом майже трьох місяців компанія Ілона Маска не буде проводити пуски, проте в листопаді вони будуть відновлені.

“Ми, очевидно, ще раз поглянемо на ракету, зосередимося на наземних системах”, – сказала Шотвелл.

1 вересня на стартовому майданчику на мисі Канаверал у Флориді стався вибух ракети-носія Falcon 9 з комунікаційним супутником ізраїльської Spacecom Ltd. Космічний апарат повинен був вивести супутник на орбіту. Засновник SpaceX Ілон Маск повідомив, що вибух стався при заливанні ракетного палива у кисневий бак верхньої сходинки Falcon 9.

В результаті аварії були втрачені ракета-носій і супутник, потужності якого повинні були використовувати французький оператор зв’язку Eutelsat і Facebook. В Eutelsat свої можливі збитки від втрати супутника оцінили в €50 млн.

Читайте также
Поделиться ссылкой ВКонтакте Поделиться ссылкой в Facebook Поделиться ссылкой в Twitter Поделиться новостью в ЖЖ Поделиться ссылкой в Моем Мире Поделиться ссылкой в Одноклассниках

15.09.2016 0:00 | Светлана Любкина

Поиск:

Поиск по сайту
Экономические новости
Супер Идея ВКонтакте
Супер Идея в Facebook
Супер Идея в Твиттере
Супер Идея в Google+
Все права защищены © 2012-2024 Супер Идея
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта sup-idea.com без указания обратной активной гиперссылки на источник запрещено.