В центре внимания

Що спочатку: ремонт або люстра?

Що спочатку: ремонт або люстра?

Поговоримо про те, чи варто замислюватися про освітлення приміщення до початку ремонту? Або краще почекати, коли обробка і обстановка будуть завершені, і тоді купити люстру в Україні і світильники https://svetolux.com.ua/lyustry.html, які ідеально впишуться в інтер'єр?

Другий варіант, при всій його очевидній логічності, підійде тільки в одному випадку: якщо вам в принципі все одно, що буде висіти у вас під стелею. А ось якщо ви пригледіли незвичайний дизайнерський світильник, або вибрали стильний комплект з люстри, торшера і бра - то є моменти, які треба передбачити заздалегідь. Тому що ризик, що освітлювальний прилад «не впишеться» в закінчений ремонт по ряду параметрів - тип кріплення, розташування, габарити і т.п. - дуже великий.

Це особливо важливо, якщо хочеться дотримати єдність в дизайні - знайти ще одну «ідеальну» модель з натурального дерева, або в еко-стилі, або в стилі лофт може бути нелегко. До початку ремонту варто вирішити, які джерела світла і де знадобляться. Визначте основні функціональні зони і підбирайте висвітлення, виходячи з цього.

Так, робоче місце або обідня зона можуть вимагати яскравого підсвічування, а ось в спальні або дитячій буде доречніше м'яке розсіяне світло. Тому для цих приміщень підійдуть різні світильники на стелю. Хорошим рішенням буде використання бра і переносних світильників - в якості додаткового джерела освітлення важливих зон або комфортної заміни верхнього світла (в спальні або затишному куточку для відпочинку).

Від цих деталей залежить важлива частина ремонтних робіт:

• прокладка електропроводки;

• висновки проводів для підвісних, настінних або вбудованих світильників;

• розташування розеток і вимикачів.

Подбайте про це заздалегідь!

Крім того, в плануванні освітлення є менш очевидні моменти, про які часто забувають. Так, варто врахувати тип кріплення стельового світильника. Якщо у вашому випадку це планка, що прикручується до стелі (а не крюк), то потрібен буде особливий підхід до установки в разі підвісних або натяжних стель. Довірити закріплення люстри краще бригаді, яка монтуює стелі, - а значить, купити Nowodvorski або іншого бренду освітлювальні прилади варто заздалегідь.

Вплив розстановки меблів на вибір способів освітлення

Другий момент - розстановка меблів. Припустимо, вам сподобався оригінальний світильник, який дуже ефектно виглядає на довгому підвісі. Але після ремонту ви «раптом» виявляєте під єдиним висновком в стелі стелаж, що розділяє кімнату на дві зони... Або прекрасний світильник виявляється якраз між телевізійної панеллю і диваном, що стоїть навпроти неї.

Плануючи розстановку меблів заздалегідь, можна знайти рішення навіть для складних планувань. Наприклад, використовувати кілька стельових світильників в одній кімнаті: так, «парочками» дуже стильно виглядають еко освітлювальні прилади, які не тільки дадуть достатньо світла, але і відмінно підкреслять дизайнерське рішення в зонуванні приміщення. Можна розмістити великий світильник осторонь від звичного центру, а окремі куточки висвітлити бра або торшером.

Читайте также
Поделиться ссылкой ВКонтакте Поделиться ссылкой в Facebook Поделиться ссылкой в Twitter Поделиться новостью в ЖЖ Поделиться ссылкой в Моем Мире Поделиться ссылкой в Одноклассниках

07.09.2018 14:17 | Светлана Любкина

Поиск:

Поиск по сайту
Экономические новости
Супер Идея ВКонтакте
Супер Идея в Facebook
Супер Идея в Твиттере
Супер Идея в Google+
Все права защищены © 2012-2024 Супер Идея
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта sup-idea.com без указания обратной активной гиперссылки на источник запрещено.